czwartek, 6 września 2012

Miedzy porami

Lubię piec zgodnie z aktualnymi porami roku - w lecie ciasta owocowe, w zimie czekoladowe i korzenne. A w taki dzień jak dziś?
Już nie lato, jeszcze nie zima, czyli czekoladowe ciasto na bazie cukinii, pieczone z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-czekoladowe-z-cukinia 
Do polewy dodałam łyżkę skórek pomarańczowych.
Pieczone już któryś raz, pyszne, lekkie, ale intensywne. Brownies przypomina tylko z wyglądu. :-) Bardzo mi się go chciało, a odwiedziny koleżanki spadły mi jak z nieba w charakterze pretekstu. :-)


2 komentarze:

  1. A może coś z pomiędzy czekoladą, cynamonem a owocami:http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/429818_371790712844845_1473854495_n.jpg jeśli chcesz przepis daj znać:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda interesująco, poproszę! Jeśli nie mogę kawałeczka, to chociaż przepis. ;-)

    pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń