czwartek, 19 marca 2015

Lunchbox dla weganki

Dziś propozycja wegańska.
Chyba nigdy wcześniej tego nie pisałam, ale kilkanaście lat nie jadłam mięsa i do teraz ciągnie mnie często do takich klimatów. Czasem świadomie,a czasami... cóż, zapominam o mięsnej alternatywie dla warzywnego posiłku.
Mój dzisiejszy lunchbox też powstał na bazie starych przyzwyczajeń.


Mamy tu sałatkę, w któej skład wchodzi:
- pęcak
- rzodkiewka
- roszponka
- suszone pomidory
- prażone ziarna słonecznika
- czarnuszka
- olej z pestek dyni

Całość prezentuje się bajecznie kolorowo, cieszy oko, nie tylko podniebienie... wbrew temu, jak wygląda jest syta, choć lekka. Bardzo polecam na wiosenny lunch.



5 komentarzy:

  1. Ojej! Wygląda przepysznie i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! Na pewno wykorzystam :-) Sama od lat nie jem mięsa i kusi mnie, by raz na jakiś czas organizować sobie wegański tydzień. Co jak co, ale w pracy zawsze mi zazdrościli kolorowych posiłków :-) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń